Szparagi – wiosenne pyszności na stole! Dlaczego warto je jeść? Szparagi to jedna z najbardziej wyczekiwanych nowalijek – wyróżniają się niepowtarzalnym smakiem, a w...
Jak wzmocnić organizm po zimie i zapobiec wiosennemu przesileniu? Można łykać suplementy diety czy preparaty podnoszące odporność, ale znacznie lepiej jest skorzystać z naturalnego...
Dietetycy zalecają jeść 5 porcji warzyw i owoców każdego dnia. Nie ulega wątpliwości, że owoce są smaczne. Często jednak zapominamy o ich zdrowotnych właściwościach....
Z wyglądu są niepozorne, ale od jakiegoś czasu szturmem zdobywają nasze stoły. Ten sukces zawdzięczają nie tylko wyśmienitemu smakowi, ale i ogromnym korzyściom zdrowotnym,...
Właściwości ziół znane są człowiekowi od pokoleń. W XXI wieku – czasach zdominowanych przez gotową, sztucznie konserwowaną żywność zostały one jednak trochę zapomniane. Czas...
Pomelo to nazwa gatunkowa pomarańczy olbrzymiej. Roślina ta pochodzi z Azji Południowo-Wschodniej, a konkretniej z Malezji i Indonezji. Ten tajemniczy owoc od niedawna zaczyna...